Naučno odeljenje Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin” sastoji se iz tri celine - čitaonice, internet i novinske čitaonice i referensne zbirke. Čitaonica koja je klimatizovana i opremljena WI-FI pristupom Internetu pruža odlične uslove za sve one kojima je potrebna radna atmosfera. 

Referensna zbirka Gradske narodne biblioteke bogata je i raznovrsna. U njoj se nalazi preko 30000 publikacija, mahom monografskih kojima je moguće služiti se u čitaonici. U čitaonici se neprekidno nalazi i dežurni bibliotekar koji korisnicima stoji na usluzi, bez obzira da li im je potrebna publikacija ili informacija. U okviru referensne zbirke najviše publikacija je iz oblasti humanističkih nauka - filologije, sociologije, psihologije, religije, filozofije i istorije, a nešto manje iz oblasti takozvanih tehničkih nauka. Gradska narodna biblioteka može da se pohvali zaista odličnom zbirkom publikacija iz oblasti ekonomije i menadžemnta, a za njom nimalo ne zaostaje ni zbirka iz oblasti prava. 

Ono što je veoma važno jeste da se stručni tim bibliotekara neprekidno obnavlja referensni fond i pokušava da ga prilagodi strukturi korisnika. Drugim rečima, u koordinaciji sa zrenjaninskim fakultetima nabavljaju se one publikacije koje će biti od koristi studentima koji uče u našem gradu. Biblioteka, kao kulturna i obrazovna institucija, neprekidno teži ka usavršavanju svojih usluga i u tom smislu je naučno odeljenje mesto na kojem se informišu i edukuju, ne samo naši korisnici, već se i zaposleni u Gradskoj narodnoj biblioteci. Zbog toga su i spremni da se nađu korisnicima na usluzi.

Elektronski katalog

Elektronski katalog

Poštovani korisnici, ukoliko imate problema sa pristupom našem elektronskom katalogu molimo vas da pokušate sa Epic browserom ili nekim drugim koji ima sopstveni proksi.