Džulija Donaldson, ilustrovala Lidija Monks

Šta je saznala bubamara mala

Suvi Mika i Debeli Žika skovali su lukav plan da ukradu kravu šampionku. Nisu ni sanjali da bi u tome mogla da ih spreči tiha i sićušna bubamara svojim još lukavijim planom. Priču o dva vešta lopova, maloj bubamari i veseloj družini životinja na imanju napisala je Džulija Donaldson, autorka slikovnica "Grozon" i "Grozonovo dete" i jedna od najpopularnijih britanskih autorki za decu.

 

 

grupa autora

Rasklopivi atlasi: Dinosarusi, Životinje, Ljudsko telo

Koji je dinosaurus bio najviši i najbrži? Zašto sada nema živih dinosaurusa? Dobrodošli u eru dinosaurusa!

Ovaj atlas šaroliko opisuje životinje sveta. Jedinstvena knjiga koja deci nikada neće dosaditi. Svet je pun neverovatnih živih bića, prilagodjenih na život u različitim uslovima, pa svaka životinja na svoj način predstavlja predeo iz kog dolazi.

Zašto mi krče creva kad sam gladan? Šta se dešava sa mojim telom kada rastem? Deca imaju milion pitanja u vezi sa ljudskim telom. Ova fantastična knjiga ima odgovore za vas!

 

Otkrijte sve odgovore u ove tri izvanredne knjge pune zanimljivih i poučnih činjenica.

U svakoj knjizi je VELIKA MAPA, koja se može iscepiti, i šest velikih rasklopivih stranica zadržaće pažnju i probuditi maštu vašeg deteta.

 

 

ilustrovao Gregor Mabir, napisao Fransoa Mutu

Sve o ajkuli... I još ponešto

To je veliki dokumentarni album, prepun informacija, s neobičnim ilustracijama punim humora.

 

 

ilustrovao Gregor Mabir, napisala Antoanet Delil

Sve o konju... I još ponešto

Dobro došli u svet konja! Kniga Sve o konju pruža nam odgovore na sva pitanja koja postavljamo o toj toliko privlačnoj životinji, bilo da je divlja, bilo pripitomljena.

To je veliki dokumentarni album prepun zanimljivih informacija, s pomalo neobičnim ilustracijama punim humora.

 

 

napisala Heder Aleksandar, ilustrovao Andres Lozano

Život na zemlji: Farma

Sadrži 100 pitanja i 70 prozorčića!

  • Šta radi traktor?
  • Odakle dobijamo mleko?
  • Šta raste na njivama?

Saznaj u ovoj zanimljivoj knjizi o farmi sa 100 pitanja i odgovora i 70 prozora.

OTKRIJ šta se dešava na farmi, ZAVIRI u ambar i saznaj ko tamo živi. NAUČI kako se gaje različite biljke, SAZNAJ kako se hleb pravi od pšenice koja raste na njivi i kako dobijamo vunu i POGLEDAJ izbliza kako izgleda jedan dan na farmi od jutra do mraka.

 

 

Nansi Delvo

Milica

Milica, nežna i poslušna trogodišnja devojčica, zbunjena i pomalo buntovna, kreće na put otkrivanja sveta oko sebe, magije dečje svakodnevice i svih onih divnih, malih stvari koje je prate. Savršeno i pre svega jednostavno ilustrovane, ove slikovnice su odličan tumač odrastanja jednog malog bića, jedne devojčice, njenih problema i nedoumica, radosti i sreće i prvog zaljubljivanja…