Igor Kolarov

Veliki lepi balon

U knjizi se nalaze do sada neobjavljeni radovi, našeg poznatog pisca za decu koji nas je prerano napustio. Uz njegova dela tu su i pesme i priče njegovih prijatelja pisaca: Jasminke Petrović, Dušana Pop Đurđeva, Dejana Aleksića, Uroša Petrovića i Branka Stevanovića. Knjigu su ilustrovali naši poznati ilustratori: Aleksa Gajić, Mladen Anđelković, Tihomir Čelanović, Ana Petrović, Kosta Milovanović, a korice je uradio veliki Dobrosav Bob Živković.

 

 

 

Bojan Hodžić Kosorić, ilustrovao Igor Krstić

Nadežda Petrović

Edicija Srpski velikani

Predstavljamo vam ilustrovani životopis Nadežde Petrović potkrepljen dokumentarnom građom. Sažet pregled života i rada prve žene među srpskim slikarima, dat jednostavno, jezikom bliskim deci. Dragocen je i kao enciklopedijski priručnik i podsećanje na život i rad ove intelektualke čija je misao prodirala daleko izvan granica ondašnje Srbije.

 

 

Ivana Spasović, ilustrovao Igor Krstić

Isidora Sekulić

Edicija Srpski velikani

Predstavljamo vam ilustrovani životopis Isidore Sekulić, jedne od najumnijih Srpkinja svoga doba, koja je kao pisac, prevodilac i tumač književnosti ponirala u dubinu srpskog jezika. Verovala je da se sreća ljudi nalazi u dodirima kultura. Uz verodostojne ilustracije i autentične fotografije, mladi čitaoci upoznaće se sa likom i delom ove velikanke.

 

 

Uglješa Šajtinac, ilustrovao Mihajlo Dimitrievski

Banda neželjenih ljubimaca

Posle neimenovane katastrofe koja je zadesila spoljni svet, životinje ostaju same u prodavnici kućnih ljubimaca. Alegorična slika neobjašnjivih sukoba u ljudskom svetu preneta je na junake ovog romana. Iako različitih životinjskih vrsta, različitih karaktera i različitih pogleda na život, shvataju da jedino ujedinjeni mogu naći izlaz iz naizgled bezizlazne situacije i preživeti.

 

 

 

Elena Favili i Frančeska Kavalo

Priče za laku noć za male buntovnice

Sa ilustracijama 60 umetnica iz svakog kutka na svetu, ovo je originalna knjiga sa najviše donacija u istoriji kraudfandinga.

„Obavezno štivo za noćni ormarić svake devojčice ili mlade žene koju poznajete!” – Geri Stengel, Forbes

„Ovo su priče za laku noć koje bi trebalo da čitamo kćerkama!” – Holi Aktman Beker, Parents magazine

„Junakinje ovih priča za laku noć nisu princeze, već žene koje su promenile svet!” – Tejlor Pitman, The Huffington Post

„Deca koja čitaju ove priče za laku noć će zagarantovano sanjati velike i inspirativne snove!” – Fiona Noubl, The Guardian

„Najbolja knjiga za pred spavanje koju ćete ikada pročitati!” – Kerolajn Zigrist, Cool Mom Picks

 

Ju Nesbe

Doktor Proktor i smak sveta. Možda.

Doktor Proktor, Bule i Lisa već su se obračunali sa siledžijama iz kraja, pa sa nasilnicima iz prošlosti o kojima se uči u knjigama iz istorije, a sada su na red došle siledžije iz svemira. Lunakameleoni, ljudožderi sa Meseca, zaveli su čitavu naciju pevajući na takmičenju za Prvi glas Norveške, i planiraju da hipnotisane Norvežane povedu u osvajanje čitavog sveta i usput ih, jednog po jednog, pretvore u vafle a onda i – pojedu! Srećom pa Doktor Proktor ima genijalnih izuma napretek, koliko i Bule hrabrosti a Liza pameti. Udružiće se sa učiteljicom i nastavnikom likovnog i suprotstaviće se raspevanim čudovištima kao „Petoro pobedivih” (Bule tvrdi da je lako pobediti kad si nepobediv, a da je pravi podvig pobediti tek kad nisi nepobediv). Pročitajte još mnogo toga pametnog, i još više ćaknutog, i najviše urnebesno smešnog u trećem, verovatno najlepšem delu serijala Doktor Proktor.

Doktor Proktor i smak sveta treća je knjiga u serijalu o doktoru Proktoru koji kod dece širom sveta izaziva napade kikotanja, a kod autora, Jua Nesbea, osmeh od uveta do uveta, jer je ponovo izmislio nešto genijalno – knjige o Doktoru Proktoru! Nije ni čudo što je Ju Nesbe najuspešniji norveški pisac svih vremena.

 

Frida Nilson

Gusari s ledenog mora

„Tvoje sestre nema. Tako to biva sa onima koje odvede Beloglavi. Oni … više ne postoje.” Tog dana kada je oteo Sirinu mlađu sestru gusar Beloglavi stekao je protivnika na kog nije računao. Siri se odvažila na nešto što niko drugi nije smeo – krenula je u potragu za ozloglašenim gusarom i njegovim tajanstvenim rudnikom dijamanata. Iako se plašila, napred ju je vodilo to što je znala da je njena mlađa sestra Miki, tako sama u svetu gusara, uplašena mnogo više od nje.