Obeležavanje 70. rođendana Pipi duge čarape

Obeležavanje 70. rođendana Pipi duge čarape

Knjižara

Knjižara "Klub knjige"

Pesnička štafeta - završna svečanost

Sa završne svečanosti jubilarne 40. Pesničke štafete

Gostovanje Uglješe Šajtinca u Klubu knjige, knjižari Zrenjaninske biblioteke

Gostovanje Uglješe Šajtinca u Klubu knjige, knjižari Zrenjaninske biblioteke

45. Pesnička štafeta - 2019.

Kviz Šta znam o bajkama

Kviz Šta znam o bajkama

Kontakt

Gradska narodna biblioteka
"Žarko Zrenjanin"
Trg slobode 2, Zrenjanin
tel.: +381 23 566 210
faks: +381 23 530 744

Radno vreme

Radnim danima 7:30 - 19:30 časova
Subotom 9:00 - 13:00 časova

Članarina

Cena članarine za godinu dana iznosi 500 dinara. 
Članska karta važi za sva odeljenja biblioteke.

Blog "Čitalačke značke"

blog Čitalačke značke

Društvene mreže

Gradska narodna biblioteka "Žarko Zrenjanin" organizator je dvodnevnog skupa namenjenog bibliotekarima koji se bave inovativnim načinima rada sa mladima.
Konferencija "Berza dobrih ideja" održaće se u velikoj sali zrenjaninske gradske biblioteke, 14. i 15. novembra i okupiće više od 40 bibliotekara iz cele Srbije.
Prvog dana Konferencije, književnica za decu i mlade, Jasminka Petrović predstaviće svoju novu knjigu "Biblioteka te čeka" koju je objavila Gradska narodna biblioteka "Žarko Zrenjanin". Promocija počinje u 17 časova.
Drugog dana Konferencije, gostujući bibliotekari i domaćini predstaviće primere dobre prakse u radu sa mladima, svoje programske aktivnosti i razmeniti iskustva.
Neke od tema o kojima će se govoriti jesu: "Bibliotekari kao kustosi", "Lutkarstvo kao spona između tinejdžera, biblioteke i različitih umetnosti", "Biblioteka, mesto pozitivnih promena", "Tinejdžeri, karika koja nedostaje"...
Agendu možete naći u ovom prilogu.

 

Danas je na Dečjem odeljenju biblioteke, u prisustvu direktora škola, školskih bibliotekara, predstavnika Udruženja penzionera, dece i medija, svečano otvorena E-Biblioučionica, projekat koji su osmislili i vode dipl. bibliotekari Dečjeg i Informatičkog odeljenja, a finansira ga Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.
Osnivanjem E-Biblioučionice mi na tematski organizovanim radionicama pokazujemo učenicima kako da dodatne podatke o temi pronađu u enciklopedijama, leksikonima, rečnicima stranih reči i izraza, pronađene činjenice skeniraju, prebace u digitalni oblik, pretraže pojmove među relevantnim izvorima na internetu, a da potom usvojeno znanje otkucaju, uobliče u Wordu, odštampaju u vidu seminarskog rada i da na kraju, kroz slajdove u Power Point-u, predstave razredu svoj rad. Nakon obrađene nastavne jedinice u školi iz oblasti istorije, umetnosti, geografije, biologije, književnosti, a u dogovoru sa nastavnicima, pomažemo deci da na zanimljiv i edukativan način urade grupni rad u prostoru E-Biblioučionice, utvrde gradivo, prošire ga i pritom se digitalno opismene. Radionice su spoj odabranog predmeta, informatike, gramatike, pravopisa i dizajna. Deca se na jedan moderan i kreativan način vraćaju knjizi kao uvek tačnom i pouzdanom izvoru informacija.
Takođe, u dva termina nedeljno, u večernjim časovima, našim starijim sugrađanima nudimo mogućnost da nauče kako da kreiraju imejl nalog, nalog na društvenim mrežama, kako da čitaju novine na internetu, razgovaraju putem Skajpa ili Vibera i dr.
Ovim projektom dobijeni su računari, lap top, televizor velike dijagonale i multifunkcijski štampač, kao i nameštaj za učionicu. Na taj način osavremenjena je i obogaćena ponuda Dečjeg odeljenja, proširen spektar usluga i nadograđena već bogata tehnička oprema dobijena kroz ranije projekte.
Stručni tim čine dipl. bibliotekari Dečjeg odeljenja: Nataša Lalić, Ana Davidovac, Maja Kačarić i dipl. informatičar Vladimir Tot.

Kontakt: e mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., telefon: 064 811 64 07

Elektronski katalog

Elektronski katalog

Poštovani korisnici, ukoliko imate problema sa pristupom našem elektronskom katalogu molimo vas da pokušate sa Epic browserom ili nekim drugim koji ima sopstveni proksi.